2011. október 21., péntek

"Bicaj" túra 2011. július 7. Szerda 1. nap

A nem is olyan könnyű indulásról

Dejavu

Bicajtúra 2011. 1. nap nagyobb térképen való megjelenítése




Az indulás már csak olyan, hogy kapkod az ember, mert valami váratlan közbejön. Egy rövid ebéd még belefér, viszont a láthatósági mellényért, és a sisakért úgy fordulok vissza párszáz méterre a háztól. Vinnem kellett volna iránytűt is, de az otthon marad. Aggódtunk is mi lesz majd a Korabon, vagy a Gamilánál, de lelövöm a poént, egyiknél sincs rá szükség.
Elsőre egy lecsatolt kocsiba szálltam föl. Jó azt a könnyű bringát pakolgatni a magas peronra. Nem számít, ha a Köki-ig eljutok, akkor már tényleg elkezdődik a nyaralás. Keletibe késés nélkül érünk be, most már az átkötés is rutinosan megy. Jónak tűnik a bringa, a csomagtartó meg se nyikkan érdemes volt föláldozni a legnagyobb áttétel lehetőségét egy merevítőért. A kínai raktárváros most is döbbenetes.

1. nap Kínai raktáráruházak Józsefvárosban (Fotó: Pap Gábor)

Több mint egy órával a vonat előtt érek a még mindig lelombozó kinézetű Köki-re. Úgy fél óra múlva megérkeznek Bálint nagyszülei, majd Bálint is. Megpakolják gyümölccsel, sütivel és intő szavakkal a büszke szkipetárokkal (albánok) kapcsolatban, majd indul is csótányroppantónk.
Akár be is másolhatnám tavalyi mondataimat, a tájat illetően, nincs változás. Eleinte Bálint láncának takarításával vagyunk elfoglalva, aztán elfogy a feladat, marad a barackevés, útikönyv böngészés. Szinte letehetetlen a könyv.

1. nap Láncszerelés a vonaton (Fotó: Pap Gábor)

A határátlépés zökkenőmentes, ahogy a Szabadkáig tartó út is, viszont hiába érünk hamarabb a lángososhoz, az már zár. Ejnye. A városháza díszkivilágítása idén már nem sárgás, hanem fehéres-kékes színű. Hogy melyik a szebb, mindenki döntse el maga.

1. nap Szabadka by night (Fotó: Pap Gábor)

Miután nincs más dolgunk kimegyünk csoffadni az állomásra. Kicsit reménykedünk a Belgrád gyorsvonat Bolgár hálókocsijában hátha fölimádkozzuk magunkat, és alszunk egyet, de a kalauz ki se dugja az orrát, marad a személy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése