2013. július 31., szerda

Fogaras-Tullisa-Retyezát-Godján túra képes összefoglaló

Szerencsésen megérkeztünk idei nyári túránkról, immár ötödjére vágtunk neki Bálinttal a nagyvilágnak. Ez évben a Fogaras, majd a Tullisa, a Retyezát, végül a Godján gerincét barangoltuk be. Érdekes, hogy mindegyik hegység más arccal tekintett ránk. Míg a Fogarasban egy vad, alpesi jellegű tájat ismerhettünk meg, addig a Tullisa áfonyában bővelkedő nem is annyira elhagyatott lágy ívű vidék. A Retyezát zord tekintetű kicsi, de könnyen mászható, barátságos hegység, a Godján pedig különös hangulatú elhagyatott táj, melyet csak a szél és a pásztorok járnak lankadatlanul.
Az időjárással alapvetően szerencsések voltunk. Habár gyakran felhősödött be az ég, de heves eső, vagy zivatar nem akadályozta vándorlásunkat. Összesen egy vihart kellett átvészelnünk (már sátorban) és egy nap szemerkélt tartósan, az eső.
Tinca érkeztével változatosabbá vált az étrendünk, ettünk Gnocchit mákkal, sztrapacskát, illetve változatosabbá váltak tésztás és rizses ételeinket is. Sátrunkban egyébként is központi szerepet töltött be a gasztronómia, mivel két jó étvágyú emberrel is fel voltunk szerelve. Még ki kell értékelni, hogy melyik ételt érdemes tartósan "étlapon" tartani és hogyan lehet még változatosabbá, bőségesebbé tenni az étkezéseket túlzott cipekedés nélkül.
A képek válogatása és a beszámoló írása elkezdődött, de azoknak akik nem szeretik a túl részletes leírásokat, azok számára készítettem egy képes összefoglalót (link a lap alján!):

2. nap Halott erdő (fotó: Pap Gábor)

3. nap Bratila-nyereg szamarakkal (fotó: Pap Gábor)

4. nap Moldován a Nagy-Vistről (fotó: Pap Gábor)

5. nap Nyugati-Árpás-nyereg (fotó: Pap Gábor)

6. nap Negoj alatt (fotó: Pap Gábor)

7.nap Felhőtenger (fotó: Pap Gábor)

8. nap Olt völgye és Kutyafalva (fotó: Pap Gábor)

9. nap: Tullisa csúcs előtt (fotó: Pap Gábor)

10. nap Vacarea csúcs (fotó: Pap Gábor)

11. nap: Kilátás a Varful Mare felől a központi tömbre (fotó: Pap Gábor)

12. nap Bukura-tó délutáni fényekben (fotó: Pap Gábor)

13. nap Hazafelé a Slaveiu oldalában (fotó: Pap Gábor)

14. nap Jorgován-kő (fotó: Pap Gábor)

15. nap Mitului-nyereg (fotó: Pap Gábor)

16. nap reggeli fények a táborhelyen (fotó: Pap Gábor)

17. nap Pihenő Hora Mici közelében (fotó: Pap Gábor)

Link:
Fényképes összefoglaló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése